HRH Facebookpagina


Nieuws

 
9-1-2023
Een mooi en gezond 2023! In 2022 zijn weer veel mooie projecten opgeleverd. In veld 2.3 in het van Leeuwenhoek kwartier in Delft zijn inmiddels op steenworp afstand van het station 3 markante en duurzame stadswoningen gerealiseerd, echte eyecatchers!

 
13-01-2021
Een prachtig en gezond 2021! 2020 was een bijzonder jaar. Gelukkig kon HRH ondanks de pandemie in goede gezondheid doorwerken aan een aantal prachtige bouwwerken. Er zijn veel projecten opgeleverd, tot grote vreugde van onze opdrachtgevers. Daar zijn we erg trots op!Bijvoorbeeld op het 5000 m2 grote hoofdkantoor van Groenhart in Purmerend!

 
21-04-2020
Houten huis in Kijkduin in 1 dag geplaatst Op 7 april 2020 is in 1 dag tijd het massief houten casco van K35 in Kijkduin geplaatst middels kant en klare CLT / KLH panelen. Inmiddels zijn 3 van de 4 woningen van HRH Architecten in Kijkduin in uitvoering. Het worden allemaal energie neutrale woningen, duurzaam gebouwd. Van woning K35 is een prachtig filmpje gemaakt door de enthousiaste eigenaren.

 
24-04-2020
Bouw Groenhart Purmerend De bouw van het bedrijfsgebouw van Groenhart in Purmerend vordert snel. Eind 2019 is de bouw gestart, en in korte tijd stond de staalconstructie al overeind. In de zomer van 2020 wordt het hoofdkantoor van Groenhart met winkel-, magazijn- en kantoorfunctie opgeleverd.

 
23-12-2019
Update nieuwe projecten Er is hard gewerkt aan vele nieuwe projecten afgelopen jaar. In vogelvlucht is een overzicht van de nieuwe projecten in beeld gebracht. Deze en nog meer nieuwe projecten zijn terug te vinden op de website van HRH Architecten onder het tabje projecten/portfolio.

 
16-04-2018
Presentatie toekomstige bewoners Wisselslag Zondag 15 april heeft Chanan Hornstra het door HRH Architecten ontworpen woongebouw Wisselslag gepresenteerd aan de enthousiaste toekomstige bewoners, hun ouders/verzorgers en een aantal belangstellenden. Ook wethouder mevrouw Miriam Haagh en een verslaggever van BNDeStem waren aanwezig. Zie ook:

 
05-01-2018
18 t/m 25 januari 2018: Verkoop vrije kavels veld 2 Van Leeuwenhoek kwartier te Delft! Op woensdag 10 januari 2018 is een extra informatieavond georganiseerd door de gemeente Delft in verband met de parkeeroplossing voor de kavels. Locatie stadskantoor, vanaf 19.00 uur. Mocht u geïnteresseerd zijn in de zelfbouwkavels, HRH Architecten heeft veel ervaring met meerdere opdrachten in Nieuw Delft en kan u uitgebreid informeren over uw kansen en mogelijkheden! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zie ook:

 
05-01-2018
Op woensdag 13 december nam Wytze Patijn na 7 jaar afscheid als stadsbouwmeester van Delft. In deze periode is Wytze op vele fronten voor de gemeente actief geweest. Omdat hij nauw betrokken was bij de bouw van de eerste zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt heeft hij de inmiddels opgeleverde woningen nog één keer in de schijnwerpers gezet middels een presentatie en een prijsvraag voor de ‘mooiste woning in de Coendersbuurt’. Woning CB021 van HRH Architecten was samen met 2 andere woningen voor deze prijs genomineerd! Samen met Wethouder Raymond de Prez heeft Wytze Patijn de prijzen uitgereikt, gekozen door een onafhankelijke jury. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar de buurwoning van CB021. HRH scoorde hoge ogen met de mooie erker met prachtige uitzichten, ruime plattegrond en het grote comfort met technische snufjes! Zie ook:

 
05-01-2018
HRH architecten verkrijgt opdracht van Stichting Eigen Wijze voor een woongebouw voor zestien verstandelijk beperkte jong volwassenen in Breda. Afgelopen vrijdag 1 December is onder toeziend oog van Walter Loomans van Droomwonen in Breda de overeenkomst ondertekend door Jan Westerbeek en Peter Peeters van Stichting Eigen Wijze en Chanan Hornstra van HRH architecten. Wij zijn als architecten erg blij dat wij kunnen bijdragen aan een prachtig particulier initiatief in zorghuisvesting en aan een eigen plek voor 16 jonge mensen, die de grote stap gaan zetten naar zelfstandig wonen (met begeleiding). Zie ook:

 
11-08-2017
Nieuwe zelfbouwkavels te koop in veld 2 Van Leeuwenhoekkwartier Delft: zelfbouwateliers 24 en 30 augustus 2017
Op 29 juni jl. heeft HRH Architecten op uitnodiging van de gemeente Delft in klein comité meegedaan aan de workshop over de kavelpaspoorten voor veld 2 in het van Leeuwenhoek Kwartier in Delft. Dit is het eerstvolgende blok met zelfbouwkavels dat binnenkort in de verkoop zal gaan. HRH zoekt wederom geïnteresseerden die graag zelf of met een groep willen bouwen op deze unieke centrumlocatie aan het toekomstige van Leeuwenhoekpark. Mail ons nu voor een vrijblijvend adviesgesprek, en zorg dat u optimaal bent voorbereid wanneer de verkoop van de 15 kavels start. Kom ook naar de zelfbouwateliers van de gemeente. Zie tevens:

 
11-08-2017
Woonhuis CB021 Coendersbuurt Delft opgeleverd
Afgelopen juni is de eerste in een reeks zelfbouw woningen van HRH Architecten in de Coendersbuurt in Delft opgeleverd. De woning is gelegen in het zelfbouwblok dat als eerste in de verkoop is gegaan in de serie te ontwikkelen woongebieden van Nieuw Delft. De gemeente Delft heeft deze zonnige promotiefoto gemaakt nu het eerste rijtje woningen geheel uit de steigers is. De woning van HRH, de zogenaamde ‘knikwoning’ valt direct op door het kenmerkende oranjerode metselwerk. Al met al een prachtig resultaat. Zie ook:

 
11-08-2017
Noordplot Wisselslagterrein Breda in uitvoering
Al in 2015 maakte HRH Architecten een beeldkwaliteitsplan voor het CPO plangebied ‘Wisselslagterrein’ in Breda. Het heeft lang geduurd, maar de bouw van de 17 woningen voor de CPO groep van het noordelijk bouwplot is dit jaar, anno 2017, van start gegaan. De bewoners, architect en de gemeente hanteren het beeldkwaliteitsplan van HRH als leidraad bij hun bouwactiviteiten, zodat de kwaliteit en samenhang in de nieuwe buurt gewaarborgd blijft. Zie ook:

 
09-06-2017
Start bouw atelier/garage/imkerij Den Hoorn
De bouw is gestart van dit multifunctionele gebouw met een oppervlakte van ca 84 m2. Het dak wordt voorzien van sedum en PV panelen. En tevens komt er een aparte ruimte op het dak voor de bijenkasten. Het gebouw wordt geheel uitgevoerd in houtskeletbouw.

 
09-06-2017
Uitvoering woning Coendersbuurt Delft vordert
De uitvoering van de zelfbouw woning in blok B in de Coendersbuurt in Delft vordert snel. Onlangs zijn de aluminium gevelkozijnen geplaatst, met ranke profilering en mat gekleurde coating. Samen met het zorgvuldige metselwerk een prachtige combinatie.

 
29-03-2017
Woonhuis Coendersbuurt Delft: "knikwoning" nadert zijn voltooiing!
Het bijzondere metselwerk is klaar en de kozijnen inclusief beglazing zijn geplaatst. Vanuit de erker is een panoramisch uitzicht, mede dankzij de bijna profielloze kozijnen, naar onder andere het voormalige monumentale stationsgebouw van Delft. De woning knikt letterlijk uit de rij. Door de zeer aansprekende kleur van de stenen, het robuuste metselwerk en de mooie aluminium omlijstingen van de kozijnen wordt dit beeld nog eens versterkt. Zie voor ontwerp:

 
31-08-2016
Zelfbouwatelier 31 augustus van Leeuwenhoekkwartier Delft
In de voorbereiding naar de kavelkiesdag as. 24 september voor het eerste blok van het van Leeuwenhoek kwartier in Delft organiseert de gemeente Delft zelfbouwateliers voor geïnteresseerden. Op 31 augustus is HRH Architecten geselecteerd om als ervaren adviseur toekomstige bewoners te woord te staan en uit te nodigen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij presenteren daarbij interessante voorbeeldontwerpen op papier en in maquette ter inspiratie! Komt allen naar Loods 015 om 19.30 u. Zie ook:

 
20-04-2016
Vrije kavels te koop Leidschenveen
Naar verwachting start in juni 2016 de verkoop van zeer betaalbare zelfbouwkavels in Leidschenveen, Den Haag. HRH Architecten heeft ruime ervaring in zelfbouw en heeft hiervoor als voorbeeldwoning een vrijstaande nul op de meter woning ontworpen. Mocht u geïnteresseerd zijn in dit ontwerp dan wel een ander ontwerp wensen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u tevens adviseren over de investeringskosten van deze woning en/of samen met u een gratis schetssessie inplannen. Dit geldt ook voor andere zelfbouw locaties, bijv Harnasch Polder, Nieuw Delft, Zoetermeer Oosterheim enz. Zie ook:

 
20-04-2016
Workshop VLHK veld 3, Nieuw Delft
HRH is door de gemeente uitgenodigd mee te doen aan de workshop over veld 3 van het Van Leeuwenhoek Kwartier. Samen met de stedenbouwkundige Jaap van den Bout en supervisor Wytze Patijn is met een expert team van architecten en ontwikkelaars op 20 april 2016 gebrainstormd over de opzet van de kavelpaspoorten voor het tussendeel van het bouwblok. Dit deel bestaat uit zelfbouwkavels, waarvoor op 1 juli 2016 de kavelkiesdag plaats vindt. HRH zoekt geïnteresseerde particulieren die graag zelf of met een groep willen bouwen op deze prachtige centrum lokatie! Mail ons nu, zodat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen! Zie ook:

 
01-04-2016
Bouw gestart van het eerste paviljoen in de Delftse Hout
Met behulp van vrijwilligers wordt het eerste paviljoen , geheel in hout, opgetrokken op de stadstuinderij Buitenleeft. Oplevering is verwacht in mei. Hier zullen therapiesessies gegeven worden voor mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Therapie in combinatie met lekker buiten bezig zijn. "Van buiten word je beter" Het is het eerste paviljoen van een reeks van vier. Afhankelijk van de financiële middelen worden de overige gefaseerd gebouwd. Zie ook:

 
02-03-2016
Minister Stef Blok bij viering 1e paal Coendersbuurt Delft
Op 2 maart 2016 is de start van de bouw van het eerste zelfbouw blok van Nieuw Delft in de Coendersbuurt in Delft feestelijk gevierd in aanwezigheid van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Opdrachtgevers van een door HRH ontworpen zelfbouw woning mochten dit van dichtbij meemaken en assisteren bij de onthulling van het bouwbord! Ook hebben zij deelgenomen aan een ronde tafelgesprek met de minister over dit project, waarin de bewoners zelf de regie hebben over hun te bouwen woningen. De betrokken partijen werden toegesproken door de minister, de wethouder van Delft en architecte Janson. Ook heeft de heer Blok geassisteerd bij het slaan van de eerste paal. Zie ook:

 
22-09-2015
Voorbereiding bouwrijpe grond Coendersbuurt
De voorbereidingen voor de bouw van het eerste blok van de nieuwe Coendersbuurt in Delft zijn in volle gang. HRH Architecten heeft de bestekstukken van 2 particuliere rijwoningen uit het eerste bouwblok afgerond. Eind 2015 wordt de grond door de gemeente bouwrijp opgeleverd aan de kaveleigenaren.

 
30-05-2015
Opening stadstuinderij
Op zaterdag 30 mei jongstleden is de stadstuinderij officieel geopend door Buitenleeft en wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft. Op het voormalige combikasterrein in de Delftse Hout , exploiteert stichting Buitenleeft een biologische tuinderij en zelfoogsttuin in combinatie met een therapiecentrum waar mensen die schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt in de natuur tot rust kunnen komen. HRH Architecten heeft het ontwerp voor het therapiecentrum gemaakt. Het centrum zal stapsgewijs gebouwd kunnen worden, unit per unit en zich zo op een natuurlijke manier voegen in de omgeving. De filosofie van de stichting : "van buiten word je beter".
Zie ook: Fotograaf: Ad Hupkes

 
03-04-2015
Verkoop 2e fase zelfbouwkavels van start in de nieuwe Coendersbuurt, spoorzone Delft.
Nog een paar unieke zelfbouwkavels beschikbaar voor eengezinswoningen en kleinschalig appartementencomplex. Bouwen geheel naar eigen wens dichtbij het station/ trams/ bussen en het centrum Bent u geïnteresseerd? Wij informeren u graag geheel vrijblijvend over uw mogelijkheden zowel voor de eengezinswoningen als de appartementen. mail: info@hrharchitecten.nl of bel naar 06-46077095. Inschrijven kan vanaf 17 april tot 24 april, via de gemeente. Voorbeeld uitwerking aanbod geheel ter inspiratie, wij ontwikkelen graag samen met u! Zie

 
02-02-2015
HRH architect van woning CB021
HRH is in november 2014 gestart met het ontwerp van de woning op het zelfbouwkavel CB021 in het eerste bouwblok van de Coendersbuurt in Delft. De verwachting is dat de bouw al eind 2015 kan starten. De woning is prachtig gelegen aan het water met zicht op het monumentale station en de kerk in het Westerkwartier. Het ontwerp van HRH Architecten speelt hier op subtiele manier op in, waardoor de beleving van de hoekligging van binnenuit en buitenaf optimaal tot zijn recht komt. De eerste ontwerpbeelden zijn te vinden op onze site. In december was tevens de eerste aftrap voor alle kopers van het eerste bouwblok, georganiseerd door de gemeente. Zie ook:

 
08-10-2014
Kavels te koop
Op zaterdag 27 september zijn de eerste kavels van Blok A in de Coendersbuurt te Delft verloot. Het blok was bijna meteen verkocht, maar er zijn nog 4 à 5 kavels vrij!
- Kavels in straat: 4,50 of 4,80 meter breed, grondprijs € 925,-/m2.
- Kavels aan gracht met zuidtuin: breedte van 4,5 tot 10,5 meter, grondprijs € 1170,-/m2.
- Kavel aan de Nieuwe Delft met westtuin: 7,20 meter breed, grondprijs € 1170,-/m2.
Daarbij gaat Blok B binnenkort ook in de verloting. Geïnteresseerden bieden wij een vrijblijvende schetssessie en kostenraming aan. Op onze site zijn ook interessante voorbeeldwoningen te vinden ter inspiratie.

 
04-09-2014
WORKSHOP ‘Samen bouwen als groep van drie’ in de Coendersbuurt
HRH Architecten organiseert donderdag 4 september een workshop `Samen bouwen als groep van drie’. Samen bouwen kan kosten besparen en bij inschrijving zijn er voor groepen van 3 gunstige voorwaarden bij de loting op 27 september. Indien er één persoon is ingeloot, is de hele groep ingeloot waardoor je meer kans maakt. Een ieder gaat, eventueel onder begeleiding van een architect zijn/ haar eigen huis op schaal maken, in polystyreen uitgesneden om hierna gezamenlijk rijen te kunnen maken. Wellicht kunnen er groepen van 3 gevormd worden van mensen met gelijksoortige wensen en maak je kennis met je toekomstige buren. U kunt zich, geheel vrijblijvend, aanmelden via info@hrharchitecten.nl of indien u vragen heeft contact opnemen via het zelfde mail adres of bellen: 06-46077095.
Locatie: Loods015-Nijverheidsstraat 7 in Delft
Tijd: 20.00-22.00 uur, toegang gratis

 
11-09-2014 en 18-09-2014
INFO avonden woonateliers OBS, Coendersbuurt
Op donderdag 11 en 18 september organiseert het OBS 2 info avonden voor zelfbouw in de Coendersbuurt. Op 11 september een woonatelier over verschillende mogelijke woonvormen, zoals ‘casco’s om zelf af te bouwen, eigentijds 55+’ en ‘wonen en werken’ en ‘samen bouwen’. Op donderdag 18 september het ‘Open atelier’, waar toekomstige bewoners van de Coendersbuurt zelf vragen kunnen stellen over het realiseren van hun droomhuis. HRH Architecten zal zich beide avonden presenteren met inspirerende ontwerpen en ideeën voor allerlei mogelijke woonvormen.
Locatie: Loods015-Nijverheidsstraat 7 in Delft
Tijd: 19.00 uur, toegang gratis

 
27-8-2014
INFO avond appartementen Coendersbuurt
Op woensdag 27 augustus organiseert HRH Architecten in samenwerking met het OBS een workshop en info avond ‘appartementen’. Die avond presenteren wij ontwerpen en ideeën voor de hoekkavels van blok A, B en/of C in de Coendersbuurt. Wij zoeken geïnteresseerde kandidaten die een eigen appartement in een kleinschalig appartementencomplex van 4 à 5 woningen op deze toplocatie vlakbij het centrum van Delft wensen. Op 27 september 2014 kunnen groepen een optie op het hoekkavel in blok A nemen. U kunt zich aanmelden voor deze workshop via info@hrharchitecten.nl of langs komen bij:
Locatie: Loods015-Nijverheidsstraat 7 in Delft
Tijd: 20.00-22.00 uur , toegang gratis

 
25-8-2014
Veemarktterrein Utrecht, HRH architecten
De inzending van HRH Architecten voor het voormalig Veemarktterrein in Utrecht is deze week op de site van de gemeente geplaatst. Het gaat om een voorbeeldwoning voor de vrije kavels van bouwveld E, die momenteel in verkoop zijn. Deze nieuwbouwwijk in Utrecht oost moet een toonaangevende, duurzame wijk worden met veel mogelijkheden voor CPO en PO (collectief en particulier opdrachtgeverschap). De vrije kavels van bouwveld E zijn fraai gelegen direct aan het water met vrij uitzicht over sportvelden en tuinen op het zuiden. Mocht u interesse hebben, HRH Architecten biedt een gratis schetssessie aan voor particulieren. Zie:

 
5-7-2014
KICK OFF Woonevent - Kavels en Woningen Coendersbuurt
Op zaterdag 5 juli 2104 zal HRH Architecten met 2 stands aanwezig zijn op de Kick Off in Loods 015. Zowel bij de afdeling zelfbouw architecten als het appartementenplein zullen wij onze bijgewerkte woningaanbod tonen. Vanaf 10.00 uur wordt het complete kavel- en woningaanbod voor de Coendersbuurt gepresenteerd ter voorbereiding op de kavelverkoop op 27 september 2014. Ons eigen aangepaste woningaanbod is aangevuld met onder andere tuinwoningen en appartementen. Zie:

 
20-6-2014
Studentencomplex Pax in Tilburg wint architectuurprijs BNA midden Brabant
Het ontwerp werd vrijdag 20 juni 2014, de dag van de architectuur, uitgeroepen als winnaar in de categorie ‘projectmatige woningbouw’. Chanan Hornstra werkte in dienst van BO.2 architectuur en stedenbouw in Tilburg aan het totale ontwerp en de detaillering van de gevels. Teksten uit Juryraport waar we trots op zijn: ‘De bakstenen rasters volgen verschillende patronen in een grove en een gladde steen, diverse reliëfs, en uiteenlopende verticale geleding.’ ‘De subtiele variaties in het metselwerk binnen de rigide structuur en de fietsenstalling als etalage spotten op een prettige manier met de strengheid van de facade.’ ‘Dit project geeft een gat in de stad een geheel nieuwe identiteit en elan. Om op deze stadse schaal met beperkt budget de bakstenen randvoorwaarden voor leefbaarheid te kunnen organiseren vereist hart, hoofd en ziel voor het vak.’ Zie:

 
14-3-2014
workshop Cultureel paviljoen Breda
De ideeënprijsvraag ‘Een drijvend cultureel paviljoen voor Breda!’ georganiseerd door BNA en architectuurcentrum ‘gebouw F’ in Breda was een prijsvraag voor niet-architecten. Pas in de tweede ronde werden architecten gevraagd om te assisteren bij de technische uitwerking van ideeën en het realiseerbaar maken. Dit gebeurde in een workshop van één dag bij Gebouw F. HRH architecten assisteerden William de Bruijn en Hans Snijders (Aura) bij het ontwerp en de uitvoerbaarheid van hun bijzondere idee voor ‘Turfschip 2.0’. Deze boot dient als uithangbord voor de ‘Biobased Delta’ van Brabant en het onderwijs in biobased economy, waarbij gewassen en afvalstromen uit landbouw worden gebruikt voor nieuwe materiaaltoepassingen. De romp van de boot wordt gemaakt van biopolyester gemaakt van suikerbieten en vlas. HRH heeft ook bijgedragen aan het overtuigen van de jury hoe het paviljoen van ene vorm naar andere transformeert middels klassieke maritieme technieken. Het winnende ontwerp was van het team B-Ark.

 
22-5-2014
Oprichting initiatiefgroep de “Nieuwe Coenders”
Een kleine groep enthousiaste belangstellenden voor zelfbouw in de Coendersbuurt heeft na de informatie avond afgelopen 14 april een initiatiefgroep opgericht om gezamenlijk bouwen in de Coendersbuurt mede mogelijk te maken en onder een breed publiek onder de aandacht te brengen. De initiatiefnemers hebben een facebook pagina en website opgericht. Zie:

 
14-4-2014
Info avond zelfbouw Spoorzone Delft: een succes!
Afgelopen donderdag 10 april 2014 was een zeer inspirerende avond met veel informatie over de zelfbouwmogelijkheden voor de Coendersbuurt en het van Leeuwenhoekkwartier. Deze avond werd georganiseerd door HRH Architecten en Ineke Hulshof Architecten. De Rabobank had hiertoe een ruimte beschikbaar gesteld. Verder waren als sprekers aanwezig Ruud de Graaf van het Ontwikkelbedrijf Spoorzone, Frans van Hulten van Urbannerdam en een medewerker van de Rabobank. De avond was goed bezocht met ongeveer 25 belangstellenden. Uit een korte rondvraag kwam naar voren dat de meesten in Delft of directe omgeving wonen en graag de kans willen aangrijpen om op deze prachtige locatie midden in de stad hun eigen woning te bouwen. De vraag naar het soort woning is zeer divers, van appartementen, bovenwoningen, kangoeroewoningen tot kleine en grote eengezinswoningen al dan niet met gemeenschappelijke tuin, speelruimte voor kinderen, auto- delen, werkruimte aan huis, energie neutraal. etc. Dit alles willen we graag mogelijk maken en organiseren in collectief verband om enerzijds financieel voordeel te halen en anderzijds ieders individuele invulling te waarborgen. Er wordt een initiatiefgroep opgericht vanuit de belangstellenden. Samen met de trekkers van dit initiatief worden plan bijeenkomsten georganiseerd en hopelijk op korte termijn ook een excursie. Eind juni is ons streven om meer duidelijkheid te hebben over de samenstelling van de hele groep en de wensen. In een paar workshops willen wij u en uw wensen bij elkaar brengen en vormgeven in bouwvolumes, buitenruimtes, parkeeroplossingen etc. In september organiseert de gemeente een kavelmarkt voor de Coendersbuurt. De kavelmarkt voor het van Leeuwenhoekkwartier volgt 3 tot 6 maanden hierna. Er is nog ruimte voor meer deelnemers voor dit collectieve zelfbouw initiatief. U kunt zich altijd aanmelden via de email (zie menu Contact).
Download hieronder de presentatie van 10 april:

 
10-4-2014
Informatiebijeenkomst zelfbouw mogelijkheden Coendersbuurt/ van Leeuwenhoekkwartier, Spoorzone Delft. In navolging op de woonmanifestatie van 8 maart organiseert HRH Architecten donderdag 10 april een informatie avond over de zelfbouwmogelijkheden in de Coendersbuurt/ van Leeuwenhoekkwartier. U bent van harte welkom om deze geheel vrijblijvend te komen bezoeken! Locatie: Rabokantoor op de Buitenhofdreef 2, Delft. De Rabobank biedt als enige bank goedkope leningen aan voor de voorfinanciering/ planontwikkeling en zullen e.e.a. hier over toelichten. Zij willen graag het collectief opdrachtgeverschap faciliteren, mede omdat dit past binnen hun coöperatieve achtergrond. Zij stellen een ruimte beschikbaar voor bouwgroepen om hier te overleggen. Er is overigens geen verplichting om een hypotheek af te sluiten bij de Rabobank wanneer u wel voor de goedkope lening voor de planontwikkeling kiest voor de Rabo.
Programma:
19.30 uur: inloop
20.00 uur: start
  1. - Woonconcepten Coendersbuurt/ van Leeuwenhoekkwartier, door HRH Architecten
  2. - Planning met o.a., kavelmarkt, planuitwerking, vergunningsprocedure, start bouw
  3. - Bouwgroepen/ vereniging, toelichting op de mogelijkheden, door Ineke Hulshof Architecten
  4. - Financieringsmogelijkheden voor de planontwikkeling, door de Rabobank
  5. - Overzicht inventarisatie woonwensen
  6. - Uitreiking vragenlijst vervolg inventarisatie
  7. - Rondvraag en afsluiting, Ineke Hulshof
22.00 uur: sluiting en napraten
Wij hopen u hier te mogen ontmoeten.
Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 
7-3-2014
Deelname Woonmanifestatie 8 maart 2014 te Delft . HRH Architecten is geselecteerd om 8 maart 2014 deel te nemen aan de Woonmanifestatie ‘Your new home’ in Loods 015 te Delft. De woonmanifestatie is bedoeld als eerste marktintroductie voor het aanbod van centrumplan ‘Nieuw Delft’ als geheel en specifiek voor de kavels van het plandeel Coendersbuurt die per september in verkoop komen. HRH Architecten heeft voor deze buurt een aantal verschillende woonconcepten ontworpen die zeer geschikt zijn voor (collectief) particulier opdrachtgeverschap. HRH Architecten werkt voor deze ontwikkeling samen met zelfbouw architecte I. Hulshof en is op zoek naar geïnteresseerde kandidaten die in de Spoorzone willen gaan wonen. De kleinschalig opgezette Coendersbuurt vlakbij het centrum is aantrekkelijk voor doorstromers vanuit het Westerkwartier, maar natuurlijk ook voor iedereen die in een levendige buurt nabij het centrum wil wonen. De twee uitgewerkte basistype woningen, eengezinswoningen en appartementen zijn in allerlei variaties te zien aan de hand van tekeningen en maquettes. Deze geven een beeldende voorstelling van de woon- en leefmogelijkheden van de bouwlocaties aan de spoorzone. De woonmanifestatie vindt plaats in LOODS 015 op de Nijverstraat 7 te Delft van 10.00 – 17.00 uur.

 
23-12-2013
Winnend ontwerp voor Stichting Buitenleeft, Proeftuin Delftse Hout. Het ontwerp van Stichting Buitenleeft heeft de prijsvraag voor een goede, groene en maatschappelijke invulling voor 2,5 ha braakliggend terrein in de Delftse Hout gewonnen. Dit is in december bekend gemaakt. Het ontwerp is in samenwerking met Jos van Lindenloof en HRH architecten tot stand gekomen. Het betreft een stadslandbouw project met een biologische zelfoogst-tuin, kwekerij, bloemenpluktuin en wordt gecombineerd met een therapiecentrum voor mensen met een complexe rouw- en posttraumatische stress stoornis. Het is een innovatief zorgconcept, de combinatie van zorg en werken in het groen en leren over gezond en eerlijk voedsel bestaat nog niet in Nederland. De stadstuinderij wordt een toekomstbestendig, natuurvriendelijk, gastvrij en vooral levendig terrein. Zie ook:

 
30-09-2013
Opening P+R Utrecht – KCAPxSK project. Op 30 september jl. is het nieuwe P+R gebouw in de Uithof in Utrecht officieel geopend. Zowel Chanan Hornstra als Annekee Ritsema van HRH zijn als architecten / projectleiders betrokken geweest bij de totstandkoming van het ontwerp toen zij werkzaam waren bij KCAP. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren, licht atrium en lokaal verdiepingen met overhoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Onder het gebouw bevindt zich een openbaar vervoer knooppunt voor bus en in de toekomst tram. Aan de zuidgevel is aansluitend op het naastgelegen sportcentrum Olympos een klimwand gerealiseerd. Zie ook:

 
20-09-2013
Opening Nieuwe Park Rozenburgschool – KCAP project. Op 20 september jl. is de Nieuwe Park Rozenburgschool in Rotterdam officieel geopend door burgemeester Aboutaleb. Annekee Ritsema was in de periode dat ze bij KCAP werkzaam was, betrokken als architect / projectleider van dit bijzondere gebouw op een moeilijke, binnenstedelijke locatie. Het betreft een uitbreiding aan een bestaande monumentale school ontworpen door de gebroeders Kraaijvanger. De nieuwbouw voldoet aan ‘Frisse Scholen’ klasse B en scoort hoog op gebied van duurzaamheid (GPR gebouw 8). Bijzonder zijn de lichte, houten draagconstructie en de verdiepingshoge ramen met houten luiken. Deze luiken draaien open naar de zon waardoor opwarming door zoninstraling wordt voorkomen tijdens ventileren. De gevelmaterialisering van gelijmd metselwerk en geanodiseerde aluminium kozijnen is onderhoudsarm.

 
04-10-2013
Persbericht CPO Wisselslagterrein, Breda. HRH Architecten heeft voor het CPO project op het wisselslagterrein in samenwerking met Stichting Droomwonen diverse verkavelingen ontwikkeld voor de kerngroep van de particuliere opdrachtgevers. De geïnteresseerde bewoners hebben hun wensen kenbaar gemaakt, waarna HRH dit vertaalde naar een voorkeursmodel. Op de site van de gemeente Breda is hiervan een persbericht verschenen: Zie ook de berichtgeving op de site van Droomwonen voor meer informatie over deelname en inschrijvingen. Projectinformatie:

 
04-10-2013

 
29-07-2013

 
22-06-2013

 
27-03-2013
Schetsavond Droomwonen, Wisselslagterrein Breda, CPO project voor circa 30 woningen. De Stichting Droomwonen Breda heeft 27 maart 2013 met een paar architecten een thema avond georganiseerd voor de woningbouwlocatie aan het Wisselslagterrein in Breda. HRH Architecten is aan de hand van een schetsmaquette van de locatie en verschillende in schuim gefoamde verkavelingstypes de dialoog aangegaan met de enthousiaste geïnteresseerden. Er is onder andere besproken wat gemeenschappelijke thema’s kunnen zijn voor de nieuwbouwplannen van de particuliere deelnemers. En met behulp van voorbeelden is geïnventariseerd wat men belangrijk vindt aan de eigen woning en buurt.

 
27-03-2013

 
15-12-2012
Presentatie voor ledenvergadering van vereniging de Zonnewijzer
De verkennende verkavelingsstudie voor een locatie in Schoorl is op 15 december gepresenteerd aan vereniging de zonnewijzer. De locatie blijkt uitermate geschikt voor een woon zorg leefgemeenschap van ca. 40 huishoudens en gemeenschappelijke voorzieningen voor o.a. ontmoeting. Naast de toelichting op verkavelingsmodellen en verkavelingsmogelijkheden is ook advies gegeven over het betrekken van gemeente en woningcorporatie in het proces. Daarvoor deed HRH een uitgebreid onderzoek naar collectieve woonvormen elders en sprak met initiatiefnemers van vergelijkbare projecten. De presentatie is positief ontvangen. De studie zal binnenkort ook getoond worden aan de gemeente.