HRH FacebookpaginaAnnekee Ritsema

Annekee Ritsema - Curriculum Vitae

Opleiding:
1983-1989TU Delft – Faculteit Bouwkunde, afstudeerrichting volkshuisvesting
1977-1983USG – Utrechts Stedelijk Gymnasium

Werkervaring:
2012 – hedenSamenwerkingsverband HRH architecten
2012 – hedenAnnekee Ritsema Architectuur - Architect
1997-2012KCAP BV (Kees Christiaanse Architects & Planners), Rotterdam – Senior projectleider / architect
1995 – 1996Ton Voets Architecten BV, Delft – Ontwerper / tekenaar
1990 – 1994Akropolis Architecten, Rotterdam – Tekenaar
1989 – 1990Gastdocent – TU Delft

Architectenregister

Registratienummer: 1.120915.014

In haar loopbaan als architect / projectleider bij verschillende architectenbureaus heeft Annekee Ritsema ruime ervaring opgedaan in het ontwerpen en bouwen van een veelheid van kleine, maar ook grote bouwprojecten van verschillende aard. Haar expertise ligt vooral in de woningbouw, scholenbouw en gemengde complexe bouwopgaven. Naast nieuwbouw heeft zij ook ervaring opgebouwd in de renovatie van voor- en naoorlogse gebouwen en de verbouw van monumenten. Deze kennis sluit goed aan bij de huidige kansen en mogelijkheden in de bouwsector voor herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed.

Annekee is een teamplayer en vindt kennisdeling en een goede samenwerking met de partners in het ontwerpproces van essentieel belang. Door haar ervaring heeft ze een uitgebreid kennisnetwerk aan gespecialiseerde adviseurs opgebouwd. Daarbij vindt ze het belangrijk om van schetsontwerp tot en met de uitvoering nauw betrokken te zijn bij de realisatie van projecten, zodat ook in materialisering en detaillering de ontwerpen zorgvuldig worden volbracht.

In haar werk heeft Annekee grote affiniteit met duurzaam bouwen. Al in de schetsfase van een ontwerp zijn slimme ontwerpkeuzes daarbij van belang, en om die reden gaat ze graag in gesprek met de opdrachtgever om wensen en kansen op duurzaamheidgebied in een vroeg stadium te bespreken. Voorbeelden kunnen daarbij inspireren en overtuigen. Zo wordt er binnenkort een uitbreiding van een basisschool in houtskeletbouw opgeleverd waaraan zij heeft gewerkt bij KCAP. Dit ontwerp heeft een hoge score op gebied van duurzaamheid en voldoet aan extra eisen waardoor een goede luchtkwaliteit zal worden bereikt.